„Веган съм но никога не бих причинил това на кучето ми“

Обикновено в съчетание с „кучетата се нуждаят от месо“ или „кучетата са месоядни“. Тук разказваме историята на създателя на една от най-известните марки за веган храна за кучета в Щатите „V-Dog“.

„Исках да разбера какво всъщност означава това твърдение и защо хората са толкова засипани с дезинформация, когато науката е доказала, че кучетата са се развили на генетично ниво като хората от хиляди години насам и в крайна сметка са всеядни.

Това твърдение, особено изпъква при хора, които живеят живота си, ангажирани за каузата – да причинят възможно най-малко страдания на животните.

Обичам да го правя просто. Ако има храна, която кучетата ми ще обичат, която осигурява всички необходими хранителни вещества, без да убива други животни, ще избера тази опция.

Но как стигнах до този етап?

Станах веган преди около пет години. По това време хранех кучето си с някаква „висококачествена“ храна с месо, но не мислех за диетата му, а просто се опитвах да му предложа нещо качествено.

Предполагах, че трябва да яде месо.

Той беше здрав и се наслаждаваше на храната, но аз започнах да се чувствам все по-странно да купувам месо и да го съхраняваме в нашето съзнателно веганско домакинство.

Хранех ли го с идеалната храна? Какви бяха моите възможности? Научих за лошите ефекти на месото върху хората и си помислих … може ли този вид храна да навреди на кучето ми и ако да, по какъв начин?

Започнах да правя някои изследвания за храненето на кучетата. С толкова много информация, достъпна онлайн, определено беше предизвикателство да се отсее кое е вярно и кое не е. Освен това не бях сигурен дали да засегна тази тема пред ветеринаря си, защото той можеше да си помисли, че съм глупав.

Проучих какъв вид месо се съдържа в храната за домашни любимци. (Чували ли сте за 4D месо?). Бях отвратен и реших да намеря решение.

Един ден видях пакет с храна на рафта в магазина за домашни любимци – обикновен вид суха храна за кучета с надпис „РАСТИТЕЛНА ФОРМУЛА“. Помислих си, добре, ако този уважаван магазин продава храна за кучета, която е на растителна основа от добре позната марка, това поне трябва да означава, че е потенциално безопасно и вероятно здравословно.

Прибрах се и направих още проучвания. Научих, че кучетата са всеядни.

Научих, че съществуват различни изпитани формули за растителна храна за кучета. Научих, че едно от най-старите кучета в света (Брамбъл) е хранено с веганска диета. Научих, че веганските диети имат страхотни алтернативи за кучета с алергии. Научих, че моето куче ще получи много протеини и хранителни вещества, стига да избера пълноценна, растителна диета за него.

Купих растителната храна, която видях в магазина и започнах да я давам на кучето си. Той се наслаждаваше на времето за хранене. Здравословното му състояние продължава да е отлично и ветеринарят му одобрява показателите ot редовните му прегледи, кръвни изследвания, зъболекарски прегледи, килограмите му и общото състояние на организма.

И точно така … кучето ми успешно се храни с храна изцяло на растителна основа.

Изминаха шест години и кучето ми се чувства отлично.

На 11 може да скочи в колата без помощ, да бяга нагоре-надолу по стълби, да тича, да спринтира, да играе, да се наслаждава на живота. Той няма артрит или проблеми с кожата. Неговият ветеринарен лекар казва, че кръвта му и зъбите са отлични. Той е звездно момче и единствената му вина е, че е много глезен 🙂

Разбирам колебанието, което някои вегани изпитват, когато обмислят да сменят месната храната на кучето си за пълноценна и балансирана (това е важно) храна на растителна основа:

Ще се почувства ли кучето ми лишено?

Ще остане ли здраво?

Ще хареса ли този вид храна?

Какво ще си помисли ветеринарят ми?

Има ли достатъчно изследвания на този вид храна за кучета?

Дали храносмилането му ще е наред?

Като човек с три кучета хранени с храна на растителна основа, не можех да се чувствам по-щастлив или по-спокоен с избора си на храна за тях.

Като стопани на домашни любимци ние сме част от демографската група, която е бомбардирана със смесена информация за това, с какво да храним кучетата си.

Чувствам се толкова уверено, че кучетата ми обичат яденето си и са в идеалното си здраве.

Също така бих искал да се спра на всеки от тези въпроси по-горе, тъй като знам, че те са обичайни притеснения. Ето …

Ще се почувства ли кучето ми лишено?

Ето какво обикновено казвам на хората, свързано с това: Кучетата ми се наслаждават на храненията с растителната си храна. Те се хранят бързо и облизват купичките си. Освен това обичат много здравословни закуски като нахут, броколи, сладък картоф, банани и ягоди (не се шегувам). Ако кучетата ми обичат времето за хранене, получават нужното и изпитват толкова много радост от тези здравословни храни и закуски, то тогава се чувствам напълно уверен, че не се чувстват лишени по никакъв начин.

Ще останат ли здрави?

Да. Има хиляди кучета, в перфектно здраве на веганска храна по целия свят. Просто не забравяйте да изберете пълна и балансирана формула. Кучетата се развиват успоредно с хората в продължение на хиляди години. Те са всеядни и могат да „процъфтяват“ на веган диета.

Ако искате допълнително доказателство: Заведете кучето си при ветеринаря за общ преглед и кръвни тестове. Преминете към пълноценна веганска диета. Изчакайте няколко месеца, след което го върнете при ветеринаря. Неговите кръвни тестове ще бъдат отлични. Много клиенти на Benevo направиха това, включително и аз за трите си кучета. Техните ветеринари винаги са приятно изненадани.

Ще харесат ли този вид храна?

Повечето кучета, дори супер придирчивите обожават тази храна.

Какво ще си помисли ветеринарят ми?

Е, той може първоначално да си помисли, че си луд. Но това е само защото много ветеринари не са обучени в храненето или алтернативното хранене за кучета, или основават своите мнения на дезинформация („кучетата са месоядни животни“) или лошо формулирани вегански храни за кучета. Много ветеринари получават безплатна храна за собствените си кучета от големи марки като Barf или Purina и след това продължават да продават същите тези храни в своите клиники, за да генерират печалба.

Има ли достатъчно изследвания за този вид диета за кучета? В допълнение към десетки хиляди здрави кучета, има множество проучвания, направени върху цялостни и балансирани растителни храни за кучета. В едно проучване екип от кучета за състезания с шейни е хранен с хранителна и пълноценна диета на растителна основа. Резултатите от кръвните им тестове са в съответствие на кучета, хранени с диета на месна основа. Имаха много енергия за състезание и не бяха анемични.

Дали храносмилането им ще е наред?

Да – храносмилането на повечето кучета всъщност се подобрява, след като преминат към режим като този, който ние от Vegge Dog предлагаме, тъй като е лесно смилаема и пълноценна. Това прави храната на Benevo особено подходяща за по-чувствителни кучета.

Ами протеините?

Тъй като кучетата са всеядни, те са в състояние да храносмилат и да се развиват правилно и могат да получат протеина си от източници на растителна основа. Храни като Benevo съдържат съставки като грах, киноа и леща, които са естествени и с високо съдържание на протеини като чист източник на пълноценно хранене и енергия.

Shopping Cart