Куче с наднормено тегло? Имаме решението!

Куче с наднормено тегло? Опитайте диета на растителна база

Затлъстяването е всеобщ проблем при кучетата в Европа и Америка. Доказано е, че дългите разходки и здравословната диета са правилната борба с напълняването при кучета.Но с толкова много възможности за избор, кой тип „здравословна“ храна е оптимален за поддържане на теглото при кучетата?

„Докладът за състоянието на домашните любимци на Banfield за 2017 г. установява, че един от три домашни любимци, посетили ветеринарни заведения за домашни любимци на Banfield през 2016 г., е с наднормено тегло или затлъстяване. Годишният доклад подробно описва здравословните навици на 2,5 милиона кучета и 500 000 котки, посетили клиники в САЩ през 2016 г.“

Според ветеринарния изследовател на Банфийлд д-р Кирк Брунингер, значителна тенденция на напълняването на домашни любимци започва преди кучето да навърши пет години. „Повече от 20 болестни състояния са свързани с наднорменото тегло на домашните любимци“, казва Брунингер. Както при хората, наддаването на тегло при кучета е свързано с често срещани заболявания като артрит, диабет, бъбречни и сърдечни заболявания.

Shopping Cart