Вълшебният режим против сълзи за Вашето куче

Сълзливи петна: Те могат да бъдат проблем за разрешаване, особено когато сте опитвали всичко и нищо не работи. Преди да се откажете веднъж завинаги, замислете се за диетата на вашето куче. Сълзенето от очите може да бъде резултат от хранителни алергии, които компрометират имунната система и причиняват всевъзможни неприятни симптоми. Вярвате или не, животинските протеини (включително пилешкото и говеждото) са сред най-често срещаните алергени при кучетата.

Универсална диета

„Всички кучета могат да се възползват от храната на растителна основа“, казва д-р Lorelei Wakefield, VMD. Тъй като са физиологично всеядни (не задължителни месоядни животни), кучета от всякаква форма, големина и породи могат да изпитат предимствата и удоволствията от растителната храна.

Подходяща ли е растителната диета за моето куче?

Това наистина ли е най-добрият вариант за специфичните нужди на моето куче? Научете повече по-долу за това как кучета от всякакви форми, размери и възрасти могат да се възползват от храната на растителна основа … и как преминаването може дори да помогне в борбата с определени здравословни състояния.

Пораснали кучета

Мислите, че е късно да преминете с порасналото си куче към чисто нова храна? Помисли отново! Старите кучета са изложени на риск от болки в ставите, артрит и други възпалителни проблеми, които могат да ограничат тяхната мобилност и да намалят качеството им на живот, докато се насочат към златните си години. Диетите на растителна основа са естествено противовъзпалителни, лесни за храносмилане. Плюс това, преходът не може да бъде по-лесен – просто включете новата храна бавно за период от 5-10 дни и сте готови!

Чувствителни кучета

Тъй като животинските протеини са най-често срещаните хранителни алергени при кучетата веганската диета често е хипоалергенна.

Кучета с диабет

Храните на растителна основа могат да помогнат на вашето куче диабетик, като премахнете холестерола и наситените мазнини, докато диетите на основата на месо могат да влошат състоянието им. „При правилен мониторинг, диетата на растителна основа е не само безопасна за повечето диабетични кучета, но и потенциално може да намали нуждите им от инсулин“, казва д-р Lorelei Wakefield, VMD.

Големи и едри породи кучета

Потърсете одобрена от AAFCO веганска храна за кучета – тези храни са пълни и балансирани, така че няма да е необходимо да се притеснявате, че вашето кученце ще пропусне всички важни хранителни вещества. Подобно на порасналите кучета, едрите породи са склонни към проблеми със ставите. Диетите на растителна основа могат да помогнат в борбата с възпалението и да намалят риска от тези състояния.

Кучета с ниско тегло

Ако кучето ви вече е с наднормено тегло, няма ли растителната диета да бъде твърде постна?, Правилно балансираната веганска диета може да помогне на вашето кученце да достигне „целевото си тегло“ – независимо дали е по-високо или по-ниско от това, което тежи сега. Съставките на растителна храна са плътни и хипоалергенни хранителни вещества, което ги прави чудесни за кучета, които не поддържат подходящо тегло чрез храната си на месна основа.

Кучета с високи енергийни нужди

Ами кучетата, които са изключително активни? Проучване от 2009 г. от Brown et al. изследвали веган диети при кучета, които имат едни от най-високите енергийни нужди: хъскита. Установено е, че хъскитата, хранени с веганска диета, са в отлично физическо състояние в края на изследването, с нормални хематологични резултати (т.е. те не са станали анемични). Хранително-пълноценната диета на растителна основа осигурява повече от достатъчно хранене дори за най-атлетичните кучета.

Shopping Cart